З перших днів російської збройної агресії проти України, ГС «Сучасний погляд» сприяє евакуації людей з порушеннями зору з регіонів, в яких ведуться активні бойові дії. Кожного дня члени нашої спілки в співпраці з надійними партнерами забезпечують інформаційний, фізичний, психологічний супровід людей з інвалідністю, допомагають розмістити їх в безпечних областях України та за кордоном, організовують транспортні перевезення. Також для забезпечення доступу до важливої та корисної інформації людям з інвалідністю по зору, що виїхали за кордон створено групу в якій постійно надається інформаційно-правова підтримка. За нашої безпосередньої участі вже сотні незрячих , слабозорих українців та членів їх сімей знайшли тимчасовий прихисток у Польщі, Німеччині, Італії, Іспанії, Нідерландах та в інших країнах Європи. Не менша кількість наших співгромадян була розміщена у західних регіонах держави.

Практично весь керівний склад нашого громадського об’єднання також залишився в Україні, тимчасово розміщуючись у Львові, надаючи, окрім допомоги з евакуації, інформаційну, юридичну підтримку нашим співгромадянам, надсилаючи продукти харчування, ліки та засоби особистої гігієни тим, хто з різних причин залишається в зонах ведення активних бойових дій. З етичних міркувань ми не викладаємо фотографії тих людей яким вдалось надати допомогу, але наводимо деталізовану статистику для повного розуміння підсумків нашої роботи за цей період.

Звісно, ці дані - результати лише проміжного етапу нашої діяльності під час війни, ми продовжуємо працювати в інтересах людей з порушеннями

 

 

Діаграма 1.
Стать осіб, що виїхали за кордон.
Жіноча: 51,2%
Дитина: 24,7%
Чоловіча: 24,1%

 

 

Діаграма 2

Місто проживання осіб, що виїхали за кордон:

Вінниця: 2,1%
Львів: 17,0%
Черкаси: 0,7%
Кропивницький: 1,1%
Рівне: 1,5%
Чернігів: 3,5%
Донецьк: 4,6%
Київ: 17,0%
Дані відсутні: 2,8%
Херсон: 1,1%
Харків: 11,3%
Полтава: 2,1%
Івано-Франківськ: 3,5%
Суми: 1,8%
Одеса: 10,6%
Житомир: 9,9%
Дніпро: 6,4%

 

 

Діаграма 3
Група інвалідності осіб, що виїхали за кордон:
Перша група: 98 осіб (34,6%)
Друга група: 77 осіб (27,2%)
Третя група: 13 осіб (4,6%)
Діти та люди похилого віку: 95 осіб (33,6
%)